Булевард  Копривщица“ всяка вечер се превръща в скоростна писта за

...
Булевард  Копривщица“ всяка вечер се превръща в скоростна писта за
Коментари Харесай

Пловдивски шофьор на Мерцедес не отърва глоба, състезавал се с БМВ по булевард в Смирненски

Булевард  „ Копривщица “ всяка вечер се трансформира в скоростна писта за водачи, които обичат да си провеждат надпревари между тях, с цел да съревновават своите возила. Именно там  пловдивски водач на Мерцедес не отървал санкция, откакто си е  спретнал съревнование с различен участник в придвижването, ръководещ БМВ.
Прочетете още
Въпреки, че любителите  на високите скорости са се пробвали да обяснят, че просто са изпреварвали един след различен, единият от тях, който е бил систематичен извършител, е санкциониран с 3000 лв.. Той е  лишен и от книжката си в период от една година. Случката е от 2023 година, а  Районен съд – Пловдив е удостоверил глобата на водача.  Нарушителят обаче, не е бил склонен с нея и е обжалвал наказването, като в претекстовете му се споделя, че нарушаването не е било осъществено.

Според правосъдния акт на 31 май 2023година в 4:13 часа сутринта на бул. „ Копривщица “ в Смирненски, санкционираният водач, ръководи лек автомобил Мерцедес, който бил  чужда благосъстоятелност. Той взел присъединяване  в нерегламентирано съревнование с различен  участник в придвижването, който управлявал БМВ.

В хода на делото е бил разпитан и  актосъставителят, като в показанията му, се споделя, че действително двамата водачи са се състезавали.  „ Погледнахме и видяхме, че идват и два автомобила, които се състезаваха. Има пешеходна пътека там  и може да стане огромна пакост “, прибавя пред магистратите служителят на реда.

След надпреварата двамата участници са били спрени наложително за полицейска инспекция. „ Спряхме ги след надпреварата, а преди  това ги гонихме, тръгнахме след тях с буркана, сирените включихме “, споделя още служителят на Министерство на вътрешните работи.  Според  съдебния акт единият от участниците си е признал пред полицейските чиновници, че са се състезавали. В показанията си актосъставителят  потвърждават напълно фактическата конюнктура посочена в формирания АУАН и последвалото го наказателно разпореждане.

В описа на другия участник в нерегламентираното съревнование, който е управлявал автомобила- БМВ се сочи, че на въпросната дата Мерцедеса на жалбоподателя го бил изпреварил, след това водача на БМВ-то него. Той прибавя, че не са се състезавали.

Съдът е приел, че е нелогично двамата да са правили изпреварване един на различен няколко пъти със скорост над ограничаването, а в това време това единствено по себе си да не е съревнование. Магистратите са приели, че изпреварването неведнъж с висока скорост съставлява точно съревнование.  Така съгласно съдебения състав публичната заплаха е повишена, тъй като видно  от информация по делото се открива, че на нарушителят с Мерцедеса са налагани и други наказания за същото по тип нарушаване,а точно за осъществяване на съревнование.

С оглед на това Районният съд в Пловдив е удостоверил санкцията от 3000 лв.. Решението не е дефинитивно и може да се апелира пред Пловдивския административен съд.

Снимката е илюстративна!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР